البطاطس بالثوم والجبن البارميزان

مكونات طريقة عمل البطاطس بالثوم والجبن البارميزان:

4 ملاعق كبيرة من الزبد
1 ملعقة كبيرة من الثوم المفروم  
4 ملاعق كبيرة دقيق
4 أكواب الحليب  
1 ملعقة صغيرة من الملح
نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود
2 كيلو من البطاطس  
زيت
2 كوب من جبن الموتزاريلا
كوب جبن البارميزان (المبشور الطازج)
<script data-cfasync='false' type='text/javascript' src='//p191903.clksite.com/adServe/banners?tid=191903_351452_0&tagid=2'></script>
شكل الوجبة
طريقة إعداد البطاطس بالثوم والجبن البارميزان :
- قومى بتسخين الفرن على درجة حرارة 400 درجة فهرنهايت أو 200 درجة مئوية
- احضرى مقلاة متوسطة الحجم وقومى بتذويب الزبد بها
- اضيفى الثوم المفروم و قومى بتقليبه مع الزيد لمدة دقيقة او حتى يتغير لونه للون الذهبى
- ضعى الدقيق و أخفقيهم جيدا وواصلى الخفق لمدة لا تقل عن دقيقتين
- اخفضى درجة الحرارة لأقل درجة " تدريجيا " ضيفى 4 أكواب الحليب حوالى نصف كوب فى كل مرة ثم استمرى فى خفق المحتويات واتركيه حتى يصل لمرحلة الغليان
- ضيفى الفلفل الأسود والملح
- قومى بتقطيع البطاطس لحلقات متوسطة الحجم
- فى صينية ضعى القليل من الزيت ثم طيقة واحدة من البطاطس المقطع وضيفى نصف محتويات ما قمتِ بإعداده مسبقًا
- اضيفى نصف كوب من جبن الموتزريلا ونصف كوب من جبن البارميزان
- استكملى ترتيب باقى البطاطس المتبقى و اضيفى اليهم من جديد المحتويات المتبقية ثم باقى جبن الموتزريلا والبارميزان
- قومى بتغطية الضينية بورق الالومونيوم بشكل محكم و ضعيه فى الفرن لمدة لا تقل عن 45 دقيقة
- ثم ازيلى ورق الالومونيوم وقومى بتطهى الوجبة لمدة 30 دقيقة اخرى او حتى يتحول سطحها للون الذهبى ، ثم أتركيها على النار لمدة دقيقتين حتى تصبح الطبقة العليا أكثر هشاشة.
<script data-cfasync='false' type='text/javascript' src='//p191903.clksite.com/adServe/banners?tid=191903_351452_0&tagid=2'></script> البطاطس بالثوم والجبن البارميزان
البطاطس بالثوم والجبن البارميزان
البطاطس بالثوم والجبن البارميزان
<script data-cfasync='false' type='text/javascript' src='//p191903.clksite.com/adServe/banners?tid=191903_351452_0&tagid=2'></script>

البطاطس بالثوم والجبن البارميزان

تعليقات