البطاطس بالثوم والجبن البارميزان
مكونات طريقة عمل البطاطس بالثوم والجبن البارميزان:
4 ملاعق كبيرة من الزبد
1 ملعقة كبيرة من الثوم المفروم
4 ملاعق كبيرة دقيق
4 أكواب الحليب
1 ملعقة صغيرة من الملح
نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود
2 كيلو من البطاطس
زيت
2 كوب من جبن الموتزاريلا
كوب جبن البارميزان (المبشور الطازج)
شكل الوجبة
طريقة إعداد البطاطس بالثوم والجبن البارميزان :
- قومى بتسخين الفرن على درجة حرارة 400 درجة فهرنهايت أو 200 درجة مئوية
- احضرى مقلاة متوسطة الحجم وقومى بتذويب الزبد بها
- اضيفى الثوم المفروم و قومى بتقليبه مع الزيد لمدة دقيقة او حتى يتغير لونه للون الذهبى
- ضعى الدقيق و أخفقيهم جيدا وواصلى الخفق لمدة لا تقل عن دقيقتين
- اخفضى درجة الحرارة لأقل درجة " تدريجيا " ضيفى 4 أكواب الحليب حوالى
نصف كوب فى كل مرة ثم استمرى فى خفق المحتويات واتركيه حتى يصل لمرحلة
الغليان
- ضيفى الفلفل الأسود والملح
- قومى بتقطيع البطاطس لحلقات متوسطة الحجم
- فى صينية ضعى القليل من الزيت ثم طيقة واحدة من البطاطس المقطع وضيفى نصف محتويات ما قمتِ بإعداده مسبقًا
- اضيفى نصف كوب من جبن الموتزريلا ونصف كوب من جبن البارميزان
- استكملى ترتيب باقى البطاطس المتبقى و اضيفى اليهم من جديد المحتويات المتبقية ثم باقى جبن الموتزريلا والبارميزان
- قومى بتغطية الضينية بورق الالومونيوم بشكل محكم و ضعيه فى الفرن لمدة لا تقل عن 45 دقيقة
- ثم ازيلى ورق الالومونيوم وقومى بتطهى الوجبة لمدة 30 دقيقة اخرى او حتى
يتحول سطحها للون الذهبى ، ثم أتركيها على النار لمدة دقيقتين حتى تصبح
الطبقة العليا أكثر هشاشة.
البطاطس بالثوم والجبن البارميزان
البطاطس بالثوم والجبن البارميزان
البطاطس بالثوم والجبن البارميزان
تعليقات
إرسال تعليق